Bestuur T.H.O.R.

Met Donder & Bliksem

Bestuur

Waarde lezer,

Maakt u geen zorgen, het C-woord gaat niet gebruikt worden in de komende 5 minuten van uw leestijd. Echter wil ik wel benadrukken dat Dispuut THOR en ikzelf enorm enthousiast zijn om verder te gaan met waar we anderhalf jaar geleden mee gestopt zijn; goed studeren in de UB, samen gaan sporten en af en toe een beschaafd borreltje in ons dispuutscafé De Beurs. Ik heb er vertrouwen in dat het komende jaar voldoende mogelijkheden gaat bieden voor deze bezigheden. En dat begint al zeker goed, want de afgelopen tijd merk ik vanuit meerdere hoeken van Nijmegen meer animo om met ons te borrelen. Al denk ik zelf dat dat enkel is omdat wij een feestkelder ter beschikking hebben en niet omdat we leuk zijn—want het enige waar we goed in zijn is met ‘Adtje’ antwoorden op de vraag ‘Adtje of watje?’.

Toen ik twee jaar geleden mijn Quaestorschap had afgegeven aan een andere dispuutsgenoot heb ik mezelf plechtig beloofd geen bestuursfunctie meer te gaan doen, want het enige dat een bestuursfunctie oplevert is hectiek in het hoofd. Toch heb ik besloten na een jaar rust weer achter de bestuurstafel te gaan zitten, mede door de gedachte vooraf dat ik er als Praeses eigenlijk alleen voor de sier ben, omdat mijn bestuursgenoten voornamelijk het functioneren van het dispuut op gang houden.

De ab-actis gaat ervoor zorgen dat ons dispuut al zijn contacten onderhoudt en hopelijk zelfs uitbreidt. En hiervoor is de beste kandidaat naar voren geschoven, namelijk Julian Lagache. Waar wij hem kennen als de man die zijn verhalen vaak volgooit met uitgebreide retorische vragen en het schreeuwt terwijl je dertig centimeter van hem af staat, zal u hem hopelijk gaan kennen als de man die u een glimlach opwekt met zijn schrijven. En dat zal zeker lukken, want in een brief is er natuurlijk niet veel mogelijkheid voor vragen en al zeker geen geschreeuw. Hopende dat hij de caps lock achterwege laat.

De Quaestor is niemand minder dan Jelte de Jager, oftewel de betere de Jager, oftewel Sprietje. De betere de Jager is klaarblijkelijk dol op cijfers, want voordat hij de Quaestor van het dispuut is geworden was hij al de Quaestor van het dispuutshuys (deze functie heeft hij trouwens moeten laten vallen zodat wij een zekerheid hebben dat hij niet met het geld van het dispuut én het geld van het huys wegrent). Deze uitermate nuchtere man is dus perfect om de rol van sugar daddy te gaan vervullen. Helaas voor de dames in Nijmegen heeft hij al zo lang een relatie dat hij een lustrumfeest georganiseerd heeft.

Hoewel we binnenkort afscheid moeten gaan nemen van veel oude lullen die het een lange tijd niet over hun hart konden verkrijgen om het dispuut gedag te zeggen, zullen we als Thorianen, reünist of niet, Nijmegen weer gaan trotseren met onze speelse en vooral dranklustige gezelligheid.

Met Donder & Bliksem,

R.T. Kingma
Praeses h.t.

Onze Sponsor

bestuur