Bestuur

Beste lezer,

Tijdens dit drukke lustrumjaar staat mijn bestuur aan het roer om ons door de wilde lustrumstorm te navigeren. Hieronder volgt een korte introductie over wie wij zijn en wat wij doen.

Aan mijn linkerzijde (rechts op de foto) vindt u Willem Hakfoort in zijn functie als Quaestor. Een achterhoekker in hart en nieren (dat hoor je ook al te goed ad.h.v. dat achterlijke accent van hem), geboren en getogen in het pittoreske (kom is ff op!) Ulft. Deze man is dit jaar verantwoordelijk voor alle financiële zaken omtrent het dispuut. In de praktijk houdt dit in dat hij de boekhouding van het dispuut voert waarbij zijn voornaamste taak is om leden achter de broek te zitten om hun schulden bij het dispuut in te lossen. Op de vraag of er ooit een seconde twijfel is geweest dat deze man hier de kwaliteiten voor bezit kan ik u een eenvoudig antwoord geven, nee. Deze man staat namelijk bekend als de meest risico-averse man van het noordelijk halfrond. Daarnaast is hij zo geordend dat u het idee heeft dat u een bibliotheek inloopt als u zijn kamer betreedt. Kortom, die financiën zitten wel snor!

Aan mijn rechterzijde (links op de foto) staat Jorn Barneveld in zijn functie als Abactis. Een soort achterhoekker maar dan uit Twente. Deze dwerg heeft iets minder last van een fles Grolsch die klem zit in zijn mond maar heeft zo nu en dan ook moeite met normaal Nederlands spreken. Deze man stond in Nijmegen en omstreken al bekend om zijn gouden keeltje maar kan naast goed zingen ook nog eens goed schrijven. Hij is dan ook verantwoordelijk voor alle interne en externe communicatiestromen. Dit varieert van het schriftelijk onderhouden van briefcontact met andere disputen tot het sturen van mails naar reünisten en het onderhouden van contact met andere disputen aangaande borrels. 

Als laatste sta ikzelf in het midden met de hamer. Ik vervul dit jaar de functie van Praeses en ben eindverantwoordelijk voor alle commissies en ook voor het functioneren van mijn mede bestuurders. Echter, naast heel verantwoordelijk zijn, mezelf heel gaaf vinden, heel gaaf doen en met alle eer strijken voor de verdiensten van alle vice-praesides (in het bijzonder de VP lustrum) doe ik niet heel veel. 

Ik hoop dat ik u een helder beeld heb kunnen schetsen van wie ons prachtige dispuut dit jaar sturing geven. Zo niet, dan is dat erg onfortuinlijk en hoop ik dat u spoedig contact met mij zoekt. Voor dit en andere vragen kunt u terecht bij ons door te mailen naar dispuutthor@gmail.com

Met Donder en Bliksem,

M. Bongers

Praeses h.t.